Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Πρόγραμμα Prince’s Trust International δίνουν πνοή στην επιχειρηματικότητα των φοιτητών

prince news
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με άξονα αναφοράς την ενθάρρυνση της εγχώριας νεανικής επιχειρηματικότητας και τη ενίσχυση του ακαδημαϊκού και επαγγελματικού status των φοιτητών και αποφοίτων του, ενώνει τις δυνάμεις του με το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής συνεργασίας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και απόφοιτους του να συμμετέχουν στην υλοποίηση του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα (Enterprise Programme in Greece), με τη δυνατότητα ακόμα και να λάβουν χρηματοδότηση (έως 12.500 €) για τη σύσταση της δικής τους εταιρείας.

Το “Enterprise Programme” είναι ένα Πρόγραμμα υποστήριξης Επιχειρηματικών Ιδεών από το Prince’s Trust, φορέα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ιδρύθηκε από τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, το οποίο έχει βοηθήσει περισσότερους από 80.000 νέους να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση λειτουργώντας ως αρωγός σε κάθε τους βήμα. Το Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας του Prince’s Trust International (Enterprise Programme in Greece) υλοποιείται στην Ελλάδα από το Corallia, μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, με στόχο την τόνωση και την προώθηση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και από την Action Finance Initiative, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με αποστολή να παρέχει τα αναγκαία κεφάλαια με τη μορφή μικροπιστώσεων, προκειμένου μια επιχειρηματική ιδέα να πάρει σάρκα και οστά.

Σε πρώτη φάση, φοιτητές και απόφοιτοι της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, παρακολούθησαν την Ενημερωτική Συνάντηση η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Campus Αμαρουσίου. Το Information Session ορίζεται ως το πρώτο στάδιο της διαδικασίας με σκοπό να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για το Πρόγραμμα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό. Σε δεύτερο χρόνο, ακολουθεί Κύκλος Μαθημάτων Διερεύνησης της Επιχειρηματικότητας. Η τρίτη φάση περιλαμβάνει Συμβουλευτική Καθοδήγηση από μέντορα που αναλαμβάνει να προετοιμάσει τον υποψήφιο, ενώ στο τελευταίο στάδιο το επιχειρηματικό πλάνο παρουσιάζεται στην Ομάδα Εκκίνησης Επιχειρήσεων η οποία, με τη σειρά της, διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη χρηματοδότησή του.