Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό συνέδριο TIPS 4 SKILLS




neobusiness1Οι φοιτητές του Τμήματος Τουρισμού και Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου "Tips 4 Skills-Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων για τον Τουρισμό και την Φιλοξενία", το οποίο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CORE-VET.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την εταιρία Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε. και την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση με την υποστήριξη του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση της Ε.Ε. Στη διάρκεια του συνεδρίου, έμπειρα στελέχη ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων φορέων μοιράστηκαν την τεχνογνωσία τους, ενέπνευσαν με την ιστορία τους και ανέδειξαν τις δεξιότητες που πραγματικά είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη καριέρα στον δυναμικό τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Τόνισαν την σημασία της πρακτικής άσκησης κατά τη διάρκεια των σπουδών Τουρισμού, καθώς και το ότι η τουριστική βιομηχανία δεν θα πρέπει να είναι συνδεδεμένη αποκλειστικά με τις κατάλληλες γνώσεις, αλλά και με δεξιότητες και τάσεις που αναμένεται να έχουν οι επαγγελματίες του χώρου.

Από μεγάλο αριθμό ομιλητών τονίστηκε η κινητικότητα σαν το κλειδί για την επιτυχία στον τουρισμό. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής πρέπει να έχουν τόσο θεωρητικές, τεχνικές, όσο και διαπροσωπικές ικανότητες έτσι ώστε να καταφέρουν να προχωρήσουν στην παροχή υπηρεσίας, αλλά και να μπορούν να ανταποκριθούν σε επιθυμίες και παράπονα πελατών. Η έλλειψη της διαρκούς και αποτελεσματικής εκπαίδευσης στον τουρισμό και τη φιλοξενία, οδηγεί σε εργαζόμενους που υπολείπονται των απαιτούμενων ικανοτήτων. Ταυτόχρονα, δεν είναι πρόθυμοι να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και τεχνολογίες.
Η συμμετοχή των φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχει σαν σκοπό να τους εντάξει στον χώρο του Τουρισμού, να τους φέρει σε επαφή με τον επαγγελματικό χώρο (networking) και να τους κρατά ενήμερους σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο αντικείμενο των σπουδών τους.